Tanévzáró Te Deum Egerben

Június 16-án az egyházi oktatási intézmények ünnepi szentmisével és elismerő oklevelek, könyvjutalmak átadásával zárták a tanévet. Az ünnepi alkalmon az Egri Főegyházmegye fenntartásában, illetve területén működő – más egyházi fenntartásban lévő – oktatási intézmények több mint 1400 diákja és tanára valamint lelkipásztora vett részt. Ternyák Csaba egri érsek szentbeszédében elmondta: mindig nagy ünnep, amikor tanévnyitón illetve tanévzárón diákokkal és pedagógusokkal telik meg a bazilika.

A hagyományoknak megfelelően, ezután kitüntették az intézmények arra érdemes tanulóit, hetvenöten vehettek át oklevelet és könyvjutalmat az egyházmegye főpásztorától, aki ezt követően ünnepélyesen bezárta a 2015-2016-os tanévet.

zsamba_eva_ersek

Iskolánk 8. osztályos diákja, Zsámba Éva érseki kitüntető oklevélben részesült.

Keresztényi magatartása és szorgalma példamutató. Tanulmányi eredménye nyolc éven át kitűnő.Több tanulmányi versenyen indult az eddigi években, angol, matematika, rajz és természettudományos tárgyakban. Aktívan részt vesz a közösségi munkában, rendszeresen felolvas a vasárnapi szentmiséken.

Versenyeredményei:

  • Megyei Kaán Károly Környezetvédelmi és Természetismereti verseny VI. helyezés
  • Katolikus Iskolák versenyén matematika versenyén II. fordulóba jutott
  • Megyei Pályaválasztási rajzpályázat II. helyezett
  • Teleki Pál Megyei Földrajz – Földtan verseny II. helyezett
  • Teleki Pál Országos Földrajz – Földtan verseny XII. helyezett

zse_oklevel

A fényképek Zsámba Éva facebook-járól és az regi-eger.egyhazmegye.hu honlapról származik.

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.