Testvériskolai kapcsolatok – 2016. szeptember

A TÁMOP 3.3.14/A-12/1 – Testvériskolai kapcsolatok kialakítása az ózdi II. János Pál Katolikus Általános Iskola és a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskola között – című pályázat a hivatalos befejezése után is folytatódik különböző programokkal a két testvériskola között.

2016. szeptember

2016. szeptemberében az ózdi gyerekek a már bevált skype kapcsolat segítségével megmutatták a felújított iskolaépületet a mezőkövesdi gyerekeknek. Különösen a műfüves futballpálya nyerte meg a mezőkövesdi gyerekek tetszését. meg is beszélték, hogy hamarosan nagyobb létszámban meglátogatják az ózdi gyerekeket és futballmérkőzéseket bonyolítanak le.

2016. szeptember 23-án, pénteken az ózdi iskola felső tagozatos tanulói Szent Gellért napi zarándoklatra indultak Mátraverebély-Szentkútra. Itt találkoztak a mezőkövesdi gyerekek kisebb csoportjával. Közösen megtekintették a természet, az építészet, a vallási hagyomány szépségeiben gazdag római katolikus nemzeti kegyhelyet. megismerkedtek a zarándokhely történetével, átérezték lelkiségét. Találkoztak a a mátraverebély-szentkúti ferences közösség tagjaival, és kihasználták a hely által nyújtott turisztikai lehetőségeket is. Elsétáltak a csupán pár perces sétára csorgó Szent László forráshoz.

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.