Sulikézi fesztivál

A Sulikézi Fesztivál második fordulója

Április elsején, szombaton városunkban rendezték meg az MKSZ „Kézilabda az iskolában” program soron következő második fordulóját, a programban résztvevő iskolák 3-4. osztályos versenyzőivel. A Sulikézi Fesztivál második fordulójának meccseit ezúttal hazai pályán játszhatták lányaink.

A legelső, élménydús budapesti forduló után ezúttal itthoni környezetben, hazai közönség előtt léphettek pályára iskolánk kilencéves tanulói. A Dobozi Általános Iskola csapatával való újratalálkozás során sajnos néhány gól különbséggel alulmaradtunk, de ez csak tovább erősítette a Lányok győzelemre való igyekezetét, ami a Turai Hevesy György Általános Iskola csapata elleni második meccsen már messze kimagaslóan (16:3 –ra) meg is valósult. A sportcsarnoki lelátón ekkor már fantasztikus volt a hangulat, hangos bátorításban, lelkesítő biztatásban sem volt hiány – ez szemmel láthatóan jó hatással volt a Lányainkra, akik meg is tettek mindent, hogy a szurkolóknak is nagy legyen az öröme és büszkesége.

Felkészítő tanáruk, Mező Gábor szerint nagyon ügyesek, jó úton haladnak, és már most érezhető játékukon a meccs-rutin. Pesten átestek az első tűzkeresztségen, most már tudatosabban, bátrabban küzdenek – vélik a szülők is, akik szerint ez a sport program óriási lehetőség, amit imádnak a gyerekek. Az éles meccs helyzet táplálja versenyszellemüket, az elért pozitív sikerek építik önbizalmukat, de ösztönösen érezik azt is, hogy itt az elért eredmények, számok mellett a megélt élmények, a jókedv a lényeg. Ezek az alkalmak is mind közelebb hozza egymáshoz a Lányokat, ennek köszönhetően már új barátságok is kötődtek, a csapatjáték közösségformáló ereje egyértelműen kihat mindennapi, iskolai életükre, személyiségfejlődésükre is.

Egy-egy ilyen hétvégi alkalom élmény a kísérő családtagoknak is, akadt olyan Anyuka, akinek egy olimpiával felért az izgalom foka; a kísérő kisebb testvérek láthatják maguk előtt a jó példát, levehetik a mintát, megtapasztalhatják a versenyek légkörét, ahol a Lányok is egyre komfortosabban mozognak, egyre magabiztosabbá válnak.

Köszönet a részvételi lehetőségért, ezért a mezőkövesdi élményért a program vezetőjének, Juhász Istvánnak; felkészítő tanáruknak, Mező Gábornak és külön köszönet Jutka néninek, a Bollók Családnak a lelkesítő szurkolásért!

Csapattagok: Berta Lilla, Fajta Barbara, Gáspár Gréta, Gáspár Júlia, Gulyás Dalma, Janka Noa, Kriston Kira Daniella, Nagy Vivien, Szilvási Lili

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.