Családi nap beszámolók

Egy őszi Családi Nap szivárvány színei

Míg az időjárás erős jóindulattal sem – addig a jókedv annál inkább volt felhőtlen szeptember 23.-án, szombaton a mezőkövesdi Szent István Katolikus Általános Iskolában megrendezett Családi Napon.

Kicsik és nagyok, szülők és pedagógusok, sulisok és kis tesók tölthették együtt ezt a rendhagyó szombatot, ahol vidám együttlét és kacagás jutott mindenkinek osztályrészül.

A Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című elnyert EFOP pályázat keretein belül került megrendezésre a színes programokat kínáló Hagyományőrző rendezvény és Családi Sportnap.

A délelőtt folyamán végig foci, kézi, kosárlabda mérkőzések zajlottak, ahol a pályára lépőket családtagok, tanárok és osztálytársak együtt buzdítottak nagy-nagy lelkesedéssel. Az alagsori termekben is nagy volt a nyüzsgés: itt népi ügyességi játékokkal ismerkedhettek a gyerekek, ahol volt célbadobás és diótörés is. A vállalkozó szelleműek a falmászást is gyakorolhatták. A legkisebbeknek az udvaron felállított ugrálóvár okozott boldog perceket. A lovak szerelmesei a Varga Lovasiskola bemutatója után nyeregbe is pattanhattak.

Az Egyszer volt Mesezenekar óriásbábokkal táncoltatta meg a kicsiket, de a felcsendülő dr Bubó, Vuk, és Mézga család rajzfilmes dallamai nosztalgikus retro-perceket okoztak a gyerekeket kísérő szülőknek is.

Ez a Családi Nap igazi örömünnep volt, ünnepe volt az együttlétnek, ünnepe egy élő közösségnek. Lehetőség volt kikapcsolódásra és kapcsolódásokra: új ismeretségek, barátságok kialakítására; a meglévők mélyítésére. S tele volt olyan közösségi élményekkel, melyekből mindenki szabadon meríthet a dolgos hétköznapokba visszatérve.

Szilvási-Zupkó Anett


2017.09.23-én tartottuk a pályázat keretében megvalósuló „Hagyományőrző napot” Nagyon izgultunk, hiszen erre a napra a meteorológiai előre jelzés rossz időt esőt mondott. Reggel mikor felkeltünk úgy is tűnt, hogy kint az udvaron nem tudjuk a programokat megtartani. A rendezvény résztvevői akik Miskolc felől jöttek jelezték, hogy út közben zuhogott az eső és biztos itt is mindjárt esni fog, de nem lett igazuk. Így minden programot megtudtunk rendezni. A gyerekek nagyon várták a sportprogramokat, az ugráló várat, a lovasbemutatót és a triálosok produkcióját. Az előbb említett programokon kívül „szabad idejükben” falat mászhattak, csocsózhattak, asztaliteniszezhettek kézműveskedhettek és kipróbálhattak különböző népi játékokat is. Nagyon tetszett a Mesezenekar koncertje, főleg az alsósoknak Finom ebéddel zárták a napot délután. Szombat ellenére alig tudtunk „megszabadulni” a gyerekektől és a szülőktől.

Nyeste István igazgató

 

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.