Nyugdíjasbúcsúztató

„Búcsú perce int…”

„Azokat a perceket is tudatosan át kell élnünk, mikor már nem vetünk, nem aratunk, hanem két kézzel osztjuk, ajándékozzuk azokat az értékeket, javakat, amelyeket egy életen keresztül összegyűjtöttünk.” (Böjte Csaba)

Ez a tanév két tanárnő számára az utolsó – a 40. – munkaév volt. Kedves meglepetésekkel elbúcsúztunk Tőlük: mi munkatársak és a tanítványok. Számukra elérkezett a megérdemelt pihenés ideje.

Fehérvári Dénesné (Irénke néni):

40 évet dolgozott iskolánkban. Mindvégig a kollégák, a szülők, a gyermekek szeretete, elismerése kísérte. Sok-sok osztályt vezetett be a matematika és a fizika rejtelmeibe. Több tanítványa ért el kiváló eredményeket tanulmányi versenyeken. Jó pedagógiai érzékkel terelgette a nebulókat a helyes útra. Komolyság, jókedv, humor szőtte át a munkáját, mindennapjait. 9 osztályt bocsátott szárnyra, lelkiismeretes, jó osztályfőnök volt. Munkáját miniszteri kitüntetéssel és Szent Gellért-díjjal ismerték el.

Lukács Istvánné (Marika néni):

1986-ban került iskolánkba. Előtte 8 évet más városban dolgozott. Matematika-technika-informatika szakos tanárként gyermekek százainak tárta fel e tudományok szépségeit. Tanítványai több versenyen értek el szép eredményeket. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odaadással végezte. Sokat törődött a rábízott osztályokkal , ő is 9 csapattal ballagott. A kollégákkal, a szülőkkel, a gyermekekkel jó kapcsolatot alakított ki. Oktató-nevelő munkája elismeréseként Szent Gellért-díjat kapott.

A munkatársként eltöltött évtizedek alatt a tanítás mellett mindketten sok műsort készítettek, kiállítást, vetélkedőt rendeztek, táboroztattak, kirándultak…., a tanórákon kívül is sokat foglalkoztak a gyerekekkel.

Nehéz szívvel búcsúznak a pályától, mi pedig Tőlük.

Köszönjük a munkájukat!

Egy életművet nem lehet néhány sorban leírni, méltatni. Az a tanítványokban virágzik, teljesedik ki, él tovább. Szívből kívánjuk, hogy éljenek sokáig boldogságban, egészségben, élvezzék családjuk szeretetét.

„Add meg minden napnak, ami az aznapé.
Add meg minden pillanatnak, ami a pillanaté,
és a nap minden pillanatában add meg magadnak az esélyt,
hogy boldog ember légy, hisz ezért küldött a földre az Ég.” (Kalimonasz)

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.