Pénz7 a Szent István Katolikus Általános Iskolában

Az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő pénzügyi és vállalkozói témahét idén először iskolánkban is megrendezésre került. Mozgalmas, színes, érdekes előadások, illetve tanórák jellemezték a hetet.

A program célja a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának megalapozása, mely a mai társadalom túlzott fogyasztói szemlélete miatt rendkívül fontos. Osztályfőnökként, illetve gazdaságismeret szakos tanárként kifejezetten örültem a lehetőségnek, hogy népszerűsíthettem iskolánkban az okos gazdálkodást. A témahét előkészületei már jóval korábban megkezdődtek, az osztályom tanulói (6. a): pénztörténet, megtakarítás, hitel, befektetés, családi bevételek-kiadások témában rendkívül ötletes, változatos montázsokat készítettek, munkáikból kiállítást rendeztünk. Próbáltam minél több diákot megmozgatni, éppen ezért már a rendezvény kezdete előtt egy rajzpályázatot hirdettem meg a pénz témával kapcsolatban (4.-8.o.). A legsikeresebb rajzok a folyosón elhelyezett tárlatot gazdagították.

A február 25. és március 1. között megrendezett pénz7 első napja a programban résztvevő legkisebb gyerekeket célozta meg (4. évfolyam). A diákok játékosan, mese feldolgozás segítségével ismerkedhettek meg a spórolással, takarékossággal, valamint ezeken a fogalmakon keresztül a befektetéssel is. A nap további izgalmakat tartogatott, hiszen vendégelőadót is fogadott iskolánk: Csohány Istvánt, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régiójának Mezőkövesdi Fiókvezetőjét hallhattuk. Két előadást tartott melyekben a tizenéves generációt érintő témákról (internetes vásárlás előnyei, veszélyei, befektetések, megtakarítások) beszélt könnyen érthető, hangulatos stílusban. A programhét további napjain a vendégelőadóval közösen tartott interaktív tanórákon, illetve a matematikaórákon találkozhattak a nagyobbak (5.6.7.8.o.) a befektetési, megtakarítási lehetőségekkel.

Nagyon örülünk, hogy az országban jelentkezett több, mint 1200 iskola több, mint 200 000 diákja között a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói is részt vehettek ebben a programban. Köszönjük a lehetőséget, és várjuk a folytatást.

Sikó-Fehérvári Csilla

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.