Fenntarthatósági Témahét

2019. március 18-22. között az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2018/2019. tanévben negyedik alkalommal hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet. Az idei év kiemelt témakörei a közlekedés, a vízvédelem és az ENSZ által 2015-ben megfogalmazott fenntartható fejlődési célok voltak.

2019-ben több mint 1500 iskola 350 000 diákja csatlakozott a programhoz, köztük iskolánk 7.b és 4.a osztályos tanulói is. A gyerekekkel többek között megvizsgáltuk a gépjárművek CO2 kibocsátását, és ennek hatását az élővilágra. Megoldást kerestünk arra, hogy MI mit tehetünk a környezet védelme érdekében. A több megoldási lehetőség közül a „biciklizést” emeltük ki, mint közlekedési, egészségnevelési eszközt. A kerékpározás népszerűsítése érdekében figyelemfelkeltő plakátokat készítettek a diákok.

Kovács István rendőr őrnagy a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának fővizsgálója megismertette a gyereket a kerékpáros és gyalogos közlekedés szabályaival, és ezen szabályok gyakorlati alkalmazásával az iskola udvarán felállított kerékpáros ügyességi pályán keresztül.

Kis Gábor az Ódor Kerékvár tulajdonosa bemutatta kerékpár helyes beállítási módjait ,a használat során leggyakrabban felmerülő műszaki problémákat , és ezek elhárítására adott útmutatót.

Remélhetőleg, a jövőben egyre több gyerek és általuk egyre több család választ majd környezetkímélőbb közlekedési eszközt!

Kovács-Zelei Csilla
témahét felelős

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.