Kompetenciamérés

A 6. és 8. évfolyamos kompetenciamérés a diákok matematika eszköztudásának és szövegértési képességének felmérésére terjed ki. A megírandó tesztek olyan feladatokból állnak, amelyek elsősorban nem az iskolai tanterv konkrét megvalósítását mérik, hanem a tanulóknak azt a képességét, hogy a tanultakat hogyan tudják alkalmazni a különböző helyzetek megoldásában.

A felmérés eredményei szülők és tanulók számára a https://www.kir.hu/okmfit honlapon 2020.02.28-tól elérhetőek lesznek az előzetesen kiosztott mérési azonosító birtokában.

A tanulói kérdőíveket a szülők a tanulóval együtt otthon töltik ki, és legkésőbb péntekre, május 31-re kell visszahozni (név nélkül lezárt borítékban is lehet). A tanulói kérdőív célja: a szociokulturális háttér és teljesítmények összefüggésének vizsgálata.

A mérés napján 7.30-ra kell iskolába jönni. A tanulók hozzanak magukkal vonalzót, számológépet, tollat, tízórait. Mobiltelefont, tabletet tilos használni. A mérés napján a tesztet író tanulók a 4. óra után hazamehetnek, természetesen a tanulószobát igényelt tanulók maradhatnak.

Eredményes munkát kívánunk!

Iskolavezetés

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.