XXII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

A megyei forduló megnyerése után iskolánk tanulója, az 5. a osztályos Hegedűs Anna Judit képviselte megyénk ötödik osztályosait a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny döntőjében. A jeles megmérettetésre 2019. május 25-én került sor, Budapesten. A versenyt a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szervezi a magyarországi és a határon túli magyarlakta területeken élő, 10–14 éves diákok számára. A döntőnek ebben az évben is az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara adott helyet.

Anna az elérhető 100 pontból 96 pontot ért el. Sikeres szerepléséhez gratulálunk! Hegedűs Anna Judit felkészítő tanára Seres Istvánné volt, együtt izgulták végig a döntőt is, amelyről Anna készített rövid beszámolót:

„Szombat reggel korán indultunk, így amikor megérkeztünk az ELTE parkolójába, még bőven volt időnk regisztrálni és szétnézni a Gólyavárban. A regisztráció után leültünk egy padra, tízóraiztunk és élveztük a napsütést, valamint a madarak csiripelését.

Az ünnepélyes megnyitón neves nyelvtudósok köszöntötték a résztvevőket. Ezután kezdődött a verseny, amely két részből állt: először a tollbamondást írtuk meg, majd egy helyesírási feladatlapot kellett megoldani 35 perc alatt. Miután letelt az idő, beszedték a versenyfeladatokat, és elindultunk ebédelni.

Kis idő múlva már gyülekeztünk is a kapunál. Kísérőinkkel a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyre sétáltunk. Amíg a versenyfeladatokat javították, mi megcsodálhattuk a múlt készülékeit, technikai csodáit. A kiállítás megtekintése után visszamentünk a verseny helyszínére. Levetítették a feladatokat és azok megoldását is. Ezek a pillanatok izgalmasabbak voltak, mint maga a verseny. Örömmel állapítottam meg, hogy alig ejtettem hibát, így még nagyobb izgalommal vártuk az eredményhirdetést. 96 pontot értem el, és mivel többen is értek el azonos pontszámot, 11. lettem.

Nagy élmény volt számomra ez a nap, remélem, eljutok még egyszer ide!

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.