Pályaválasztási tanácsadás

Az idén 20. alkalommal rendezi meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a Szabad a pálya” elnevezésű Pályaválasztási Kiállítást. Az általános iskolát befejező diákok komoly, felelős pályaválasztási döntés előtt állnak.

A pályaválasztást segítő kiállítás olyan rendezvény, ahol a megye oktatási intézményei együtt, egy helyszínen, egymással versenyezve mutatják be szakmai palettájukat, az iskola lehetőségeit, eredményeit, fejlesztési irányait.

Szakma szigeteken” hiányszakmák, illetve munkaerőpiaci szempontból keresett szakmák kerülnek bemutatásra, ahol ízelítőt kaphatnak a szakmák munkafolyamatairól, eszközeiről, amelyeket a bátrabb és érdeklődő diákok ki is próbálhatnak.

A 2019/2020-as tanévben is tanulmányi ösztöndíj-rendszerrel támogathatók a hiányszakmák. A pályaválasztás előtt álló tanulók üzemlátogatás keretében szakmák, foglalkozások munkafolyamataival és munkaeszközeivel életszerű környezetükben ismerkedhetnek meg és próbálhatják ki a keresett szakmákat. Online módon is támogatjuk a tanulókat az önismereti információk megszerzésében: https://palyaorientacio.munka.hu

A sikeres pálya-döntés meghozatalához sok információra van szükség, amelyhez a foglalkoztatási szervezet saját eszközrendszerén keresztül nyújt segítséget a pályaválasztás előtt álló diákoknak!

Mikor? 2019. november 20-án 10.00-17.00 óráig, 21-én 9.00-16.00 óráig
Hol? Generali Aréna (Miskolci Sportcsarnok) Miskolc, Görgey A. 19.

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.