Pénz7

Újra Pénz7 a Szent István Katolikus Általános Iskolában

Idén már 2. alkalommal került megrendezésre az országos szintű pénzügyi és vállalkozói témahét programsorozat iskolánkban. (Mozgalmas, színes, érdekes előadások, illetve tanórák jellemezték a hetet.)

A program célja a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának megalapozása, mely a mai társadalom túlzott fogyasztói szemlélete miatt rendkívül fontos. Osztályfőnökként, illetve gazdaságismeret szakos tanárként ismét örömmel éltem a lehetőséggel,hogy népszerűsíthettem iskolánkban az okos gazdálkodást, valamint a különféle biztosítások jelentőségét.  A témahét előkészületei már jóval korábban megkezdődtek, az osztályom tanulói (7. a): nyugdíjbiztosítás, életbiztosítás, gépjármű biztosítás, mezőgazdasági biztosítás, lakásbiztosítás témában rendkívül ötletes, változatos montázsokat készítettek, munkáikból kiállítást rendeztünk. Próbáltam minél több diákot megmozgatni, éppen ezért már a rendezvény kezdete előtt egy rajzpályázatot hirdettem meg a pénz témával kapcsolatban (5.-8.o.). A legsikeresebb rajzok a folyosón elhelyezett tárlatot gazdagították.

A március 2-6. között megrendezett Pénz7 első napja a programban résztvevő legkisebb gyerekeket célozta meg (5. évfolyam). A diákok játékosan, különböző feladatokon, képeken, történeteken keresztül ismerkedhettek meg a különféle biztosítási formákkal. A  következő nap további izgalmakat tartogatott, hiszen vendégelőadót is fogadott iskolánk: Csohány Istvánt, az OTP Bank Északkelet-magyarországi Régiójának Mezőkövesdi Fiókvezetőjét hallhattuk. Három előadást tartott melyekben a tizenéves generációt érintő témákról (internetes vásárlás előnyei, veszélyei, különféle internetes játékok veszélyeiről és a biztosítások, mint megtakarítás fontosságáról) beszélt könnyen érthető, hangulatos stílusban. A programhét további napjain a matematikaórákon találkozhattak a nagyobbak (5.6.7.8.o.) a különféle biztosításokkal, izgalmas feladatokon keresztül.

Nagyon örülünk, hogy az országban jelentkezett több mint 1100 iskola több mint 207 000 diákja között a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulói  is részt vehettek ebben a programban. Köszönjük a lehetőséget, várjuk a következő évi projektet.

Sikó-Fehérvári Csilla

tanár

image_pdfimage_print

A hozzászólások le vannak tiltva.